Gratulerer til FFI og Norsk Romsenter med Rimfax godt plassert på mars

Det er artig å være en liten del av Rimfax, som var med på Mars-landingen i går. Det blir spennende å se om alt fungerer helt fra radaren – via styrings-og kommunikasjonssystemet på Roveren – og helt ned til jorden.

Jonathan (tidligere Bitvis) gjorde en super jobb på utviklingen av FPGAen med hjelp fra Jo Inge (FFI), – og med Espen (Kbg Norspace) og meg i “Review board” og litt arkitektur-sparring innimellom. Dette delprosjektet kan jo ta mye av æren for at chip’en funker som den skal (håper vi), – men den store æren for selve Radaren, med funksjonaliteten der, all elektronikken (inkludert FPGA spesifikasjonen) og mekanikken – er det Svein-Erik og teamet hans på FFI med Sverre, Mats Jørgen og Leif som skal ha. De har faktisk spesifisert og laget en radar som ble funnet verdig en plass på Mars-roveren i sterk konkurranse med mange andre instrumenter.

Det er utrolig bra at FFI i samarbeid med Norsk Romsenter og ESA greide å få et såpass prestisjefylt, interessant og artig prosjekt til Norge. Det er veldig positivt for hele den norske elektronikkindustrien. Gratulerer 🙂

No alt text provided for this image

Author